Főzés kezdőknek és nem csak kezdőknek
azoknak szól akik nem elég magabiztosak a konyhában,nem csak nőknek :)
Itt szeretném leirni az alap dolgokat amik biztosan kellenek,és egyben útmutató is ha valamit nem tudunk mi is az.
- Rántás:nem csak sűritünk,hanem izesitünk is egyes ételeket.A rántás lisztjét a már meleg zsiradékba tegyük,és az étel jellege szerint világosra vagy barnára piritsuk.Azsiradék lehet olaj vagy zsir is izlés szerint.Világos rántást készitünk a zöldfözelékeknek,mártásoknak,barnább réntést a hüvelyeseknek,káposztának.A mepiritott rántásba tesszük az izesitőket:a haymát,zöoldpetrezselymet,köménymagot,majoránnát stb.Ha pirospaprikát, fokhagymát is teszünk bele ,utána engedjük fel hideg vizzel ,mert különben megkeseredik.
- Habarás: nem egyéb,mint tejjel,tejföllel simára kevert liszt,amit a sűritendő ételbe szűrünk.De én szoktam úgy is csinálni hogy készitek ey világos rántást és ha levettem a tűzről akkor gyorsan belekeverem a tejfölt csomómentesre,mert van olyan étel amit szeretek rántani is és habarni is.
- Derités: A főzés közben esetleg zavarossá vált leveseket tojásfehérjével tisztitjuk,olyképpen hogy a tojásfehérjét félig felverjük,egy kevés hideg vizzel és paradicsompürével elkeverjük,majd folytonos keveréssel a levesbe vagy aszpikba öntjük ,és forrpontig hevitjük.Ha felforrt levesszük a tűzről,hagyjuk leülepedni,és utána sűrű szűrőruhán lassan leszűrjük.
Oldal: Főzés lépésről lépésre
Főzés kezdőknek és nem csak kezdőknek - © 2008 - 2024 - fozes-kezdoknek.hupont.hu
Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!
ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat