Levesek:
Hamis gulyásleves
Hozzávalók:1 kg burgonya,4 dkg zsir vagy olaj,10 dkg hagyma,1 gerezd fokhagyma,2 evőkanál lecsó (idényben 1 paprika és 1 paradicsom is lehet),egy kávés kanál pirospaprika,egy késhegynyi köménymag,só
Az apróra vágott hagymát zsirban halványra piritjuk,hozzékeverjüka szétzúzott fokhagymát,megszórjuk pirospaprikával,felöntjük kb. 1,5 l vizzel megsózzuk.Belerakjuk a megtisztitott és kockára vágott burgonyát, a lecsót (vagy a paprikát és a paradicsomot), a köménymagot, és addig főzzük,amig a burgonya meg nem puhul.
Zellerkrémleves
Hozzávalók:20 dkg zeller,2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsir,3 dkg liszt,2dl tej,1 dl tejföl só.
A megtisztitott zellert lapos szeletekre vágjuk,forró zsiradékban,fedő alatt, megsózva,kevés vizzel puhára pároljuk.3 dkg liszttel behintjük és vizzel felengedjük.Ha már egyszer jól felforrt ,szitán az egészet átszűrjük és a zellert áttörjük.Visszaöntjük a fazékba, egy csésze tejjel és ha mág szükséges vizzel felforraljuk.Apró zsemlegombócokat főzünk bele,vagy gyűszűtésztával tálaljuk,és a tálban megtejfölözzük.