Főzés kezdőknek és nem csak kezdőknek

azoknak szól akik nem elég magabiztosak a konyhában,nem csak nőknek :)

Levesek:

Hamis gulyásleves

Hozzávalók:1 kg burgonya,4 dkg zsir vagy olaj,10 dkg hagyma,1 gerezd fokhagyma,2 evőkanál lecsó (idényben 1 paprika és 1 paradicsom is lehet),egy kávés kanál pirospaprika,egy késhegynyi köménymag,só

Az apróra vágott hagymát zsirban halványra piritjuk,hozzékeverjüka szétzúzott fokhagymát,megszórjuk pirospaprikával,felöntjük kb. 1,5 l vizzel megsózzuk.Belerakjuk a megtisztitott és kockára vágott burgonyát, a lecsót (vagy a paprikát és a paradicsomot), a köménymagot, és addig főzzük,amig a burgonya meg nem puhul.

Zellerkrémleves

Hozzávalók:20 dkg zeller,2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsir,3 dkg liszt,2dl tej,1 dl tejföl só.

A megtisztitott zellert lapos szeletekre vágjuk,forró zsiradékban,fedő alatt, megsózva,kevés vizzel puhára pároljuk.3 dkg liszttel behintjük és vizzel felengedjük.Ha már egyszer jól felforrt ,szitán  az egészet átszűrjük és a zellert áttörjük.Visszaöntjük a fazékba, egy csésze tejjel és ha mág szükséges vizzel felforraljuk.Apró zsemlegombócokat főzünk bele,vagy gyűszűtésztával tálaljuk,és a tálban megtejfölözzük.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 8
Heti: 27
Havi: 63
Össz.: 31 325

Látogatottság növelés
Oldal: Egyszerű ételek
Főzés kezdőknek és nem csak kezdőknek - © 2008 - 2024 - fozes-kezdoknek.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »