Linzi korongocskák
Hozzávalók: 15 dkg cukor,35 dkg liszt, 2 eegész tojás, 15 dkg zsir, késhegynyi fahéj, 1 csomag sütőpor,1-2 kanál tejföl.
A hozzávalókat jól eldolgozzuk,fél centi vastagra nyújtjuk,és középnagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.Kikent, lisztezett tepsiben a korongocskákat kis málna- vagy meggyizzel diszitjük,melynek közepébe egy-egy kis mogyóronyi tésztagolyócskát nyomva sütjük.Sütés után gyengén cukrozzuk porcukorral.
Kakaós-tortaszeletkék
Hozzávalók: 8 dkg vaj (vagy 6 dkg zsir),1 egész tojás, 25 dkg cukor,1/2 citrom reszelt héjja,25 dkg liszt,4 dkg kakópor, 1/4 l tej, 1 csomag sütöpor.
A vajat , a tojást,a cukrot,és a citrom héjját félóráig keverünk,azután a lisztet, a kakóport,és a tejet hozzáadjuk.Ezt jól eldolgozzuk és legvégül kevés lisztel elkevert sütőport is hozzáadjuk és jól összegyurjuk.Vajazott és lisztel szórt tepsibe téve közepes tűznél sütjük.Sütés után kétfelé vágva,gyümölcsizzel töltjük,szeleteljük és vaniliás porcukorral bőven szórjuk.Kiadós!
Vajas krumplipogácsa
Hozzávalók:40 dkg liszt,25 dkg vaj, 20 dkg áttört burgonya,1 csomag sütőpor,izlés szerint só,1/2 deci tejföl,1 egész tojás.
A lisztet , vajat, és a burgonyát valamint a sütőport jól összedolgozzuk,majd izlés szerint sót,a tejfölt,és a tojást gyurunk még hozzá.Hideg helyen pár órát pihentetjük s utána,mint a levelestésztákat,négyszer-ötször nyújtjukés hajtjuk,mindenkor megkenve kevés tejjel összekevert egész tojással.Legvégül kisújjnyi vastagra nyújtjuk és középnagy pogácsaszagatóval kiszúrjuk.Tojással megkenjük és félóra múlva közepes tűznél szép pirosra sütjük.Igen jó teához s hideg büféhez.